Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, Böker, Opinel alebo Victorinox.

Radenie produktov

23 položiek celkom

Výpis produktov

KAI Seki Magoroku Shoso AB 5161
€55

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso univerzálny z nerezovej ocele s kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 15 cm.

Kód: AB-5161
Dellinger Carbon Fiber Octagon Sakimaru Gyuto XZ PM80 XWD CF 01
Novinka
€120

Kuchynský nôž typu Sakimaru Gyuto z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 21,5 cm, celková dĺžka 36 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-XWD-CF
Dellinger Carbon Fiber Octagon Utility XZ PM80 WY CF 01
Novinka
€81

Malý univerzálny kuchynský nôž z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 14 cm, celková dĺžka 27 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-WY-CF
KAI Seki Magoroku Shoso AB 5156
€73

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso Santoku z nerezovej ocele 5CR15MoV s konvexným výbrusom a kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Kód: AB-5156
Dellinger Carbon Fiber Octagon na chlieb XZ PM80 MB CF 01
Novinka
€106

Kuchynský nôž na chlieb a pečivo z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 21,5 cm, celková dĺžka 37 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-MB-CF
Dellinger Carbon Fiber Octagon Paring XZ PM80 SG CF 01
Novinka
€78

Malý kuchynský nôž na zeleninu z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 10,5 cm, celková dĺžka 24 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-SG-CF
KAI Seki Magoroku Shoso AK 1132
€90

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso Deba z nerezovej ocele 5CR15MoV s konvexným výbrusom a kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 18 cm.

Kód: AK-1132
KAI Seki Magoroku Shoso AB 5159
€80

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso kuchársky z nerezovej ocele s kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 21 cm.

Kód: AB-5159
KAI Seki Magoroku Shoso AB 5165
€85

Japonský čínsky sekáč KAI Seki Magoroku Shoso z nerezovej ocele 5CR15MoV s konvexným výbrusom a kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Kód: AB-5165
KAI Seki Magoroku Shoso AB 5168
€75

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso Nakiri z nerezovej ocele 5CR15MoV s konvexným výbrusom a kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Kód: AB-5168
KAI Seki Magoroku Shoso AB 5163
€53

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso univerzálny z nerezovej ocele 5CR15MoV s konvexným výbrusom a kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 12 cm.

Kód: AB-5163
KAI Shun Nagare NDC 0705
€395

Japonský nôž KAI Shun Nagare na chlieb z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

Kód: NDC-0705
KAI Shun Nagare NDC 0700
€279

Japonský nôž KAI Shun Nagare na zeleninu z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 9 cm.

Kód: NDC-0700
KAI Shun Nagare NDC 0704
€375

Japonský nôž KAI Shun Nagare plátkovací z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 23 cm.

Kód: NDC-0704
KAI Shun Nagare NDC 0702
€395

Japonský nôž KAI Shun Nagare Santoku z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 18 cm.

Kód: NDC-0702
KAI Shun Nagare NDC 0701
€299

Japonský nôž KAI Shun Nagare univerzálny z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 15 cm.

Kód: NDC-0701
Dellinger Carbon Fiber Octagon Gyuto XZ PM80 CS CF 01
Novinka
€114

Kuchynský nôž typu Gyuto z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 21,5 cm, celková dĺžka 36,5 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-CS-CF
Dellinger Carbon Fiber Octagon Kiritsuke Gyuto XZ PM80 QFD CF 01
Novinka
€114

Kuchynský nôž typu Kiritsuke Gyuto z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 21,5 cm, celková dĺžka 36,5 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-QFD-CF
Dellinger Carbon Fiber Octagon ko Santoku XZ PM80 5.5RS CF 01
Novinka
€82

Malý kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 14 cm, celková dĺžka 27,5 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-5.5RS-CF
Dellinger Carbon Fiber Octagon Santoku XZ PM80 RS CF 01
Novinka
€110

Kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 18,5 cm, celková dĺžka 33,5 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-RS-CF
Dellinger Longevity Damascus Edition Santoku XZ B27RW7 FS 01
Novinka
€74

Kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 18 cm, celková dĺžka 31,5 cm. Rukoväť z dreva platanu.

Kód: XZ-B27RW7-FS
AB 5164
€74

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Shoso na chlieb z nerezovej ocele 5CR15MoV s konvexným výbrusom a kovovou rukoväťou. Dĺžka čepele je 24 cm.

Kód: AB-5164
KAI Shun Nagare NDC 0706
€395

Japonský nôž KAI Shun Nagare kuchársky z damaškovej ocele s rukoväťou z šedo-čierneho dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

Kód: NDC-0706

Ovládacie prvky výpisu

23 položiek celkom

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.