Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože značiek Samura, Tojiro a zároveň nože typu santoku od mnohých svetových výrobcov ako Böker z nemeckého Solingenu, Opinel alebo Victorinox.

9 položiek celkom
9630 2 kuchynsky nuz samura blacksmith univerzalni
€84

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 16,2 cm z japonskej ručne kovanej ocele AUS-8 tvrdosti 58 HRC. Rukoväť z micarty je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Univerzálny nôž...

SBL-0023
9648 5 kuchynsky nuz samura super 5 nakiri
€115

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 17,1 cm z japonskej ručne kovanej ocele damaškovej ocele (5 vrstiev) s jadrom z ocele VG-10. Rukoväť z micarty je pevná, odolná a...

SP5-0043
Sada Kuchynských Nožov Samura Super 5
€290

Sada kuchynských nožov Samura z modelovej rady Super 5. Nože Samura Super 5 sú exkluzívne kuchynské nože z japonskej ručne kovanej ocele damaškovej ocele (5 vrstiev) s jadrom z...

SP5-0220
9636 3 kuchynsky nuz samura blacksmith nakiri
€104

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 16,8 cm z japonskej ručne kovanej ocele AUS-8 tvrdosti 58 HRC. Rukoväť z micarty je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž typu nakiri...

SBL-0043
8650 6 kuchynsky nuz samura damascus 67 santoku
€95

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 17,5 cm z japonskej damaškovej ocele tvrdosti až 61 HRC. Rukoväť z micarty je pevná odolná a príjemná na dotyk. Nôž typu santoku je...

SD67-0094M
Kuchynský nôž Samura Super 5 Univerzálny
€104

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 16,2 cm z japonskej ručne kovanej ocele damaškovej ocele (5 vrstiev) s jadrom z ocele VG-10. Rukoväť z micarty je pevná, odolná a...

SP5-0023
9639 1 kuchynsky nuz samura blacksmith santoku
€104

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 18,2 cm z japonskej ručne kovanej ocele AUS-8 tvrdosti 58 HRC. Rukoväť z micarty je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž typu santoku...

SBL-0095
9651 1 kuchynsky nuz samura super 5 santoku
€137

Exkluzívny kuchynský nôž s čepeľou dlhou 18,2 cm z japonskej ručne kovanej, damaškovej ocele (5 vrstiev) s jadrom z ocele VG-10. Rukoväť z micarty je pevná, odolná a príjemná na...

SP5-0095
Sada Kuchynských Nožov Samura Blacksmith
€216

Sada kuchynských nožov Samura z modelovej rady Blacksmith. Nože Samura Blacksmith sú exkluzívne kuchynské nože z ručne kovanej japonskej ocele AUS-8. Sada obsahuje 3 nože -...

SBL-0220

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.