KAI Shun Premier Tim Mälzer Tanto kuchynský nôž 25,5 cm

Kód: TDM-1785
€299 €243,09 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
8.12.2025
Možnosti doručenia

Limitovaná edícia japonského noža s unikátnym číslom. Čepeľ tvaru tanto z damaškovej ocele dĺžky 25,5 cm. Rukoväť z tmavohnedého dreva pakka.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Tovar skladom
Tovar skladom
Produkty máme okamžite dostupné vo vlastnom sklade.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2 % po registrácii.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Exkluzívny nôž KAI Shun Premier Tim Mälzer Tanto

Pri príležitosti 15. výročia spolupráce legendárneho kuchára Tima Mälzera a spoločnosti KAI prinášame unikátny damaškový nôž s čepeľou v tvare tanto s nápisom „15 The Legend“ a podpisom šéfkuchára. V limitovanej edícii bolo vyrobených len 6 666 kusov. 

Japonský nôž KAI Shun Premier Tim Mälzer Tanto je ideálny na krájanie (aj veľkej) zeleniny, odrezávanie kusov mäsa, filetovanie rýb a mnoho ďalšieho. Jadro noža tvorí oceľ VG-MAX obalené 32 vrstvami damaškovej ocele. Vďaka tejto kombinácii je čepeľ tvrdá, ale zároveň aj ohybná.

Okrem damaškového vzoru je čepeľ výnimočná aj tradičnou japonskou povrchovou úpravou tsuchime, čo v preklade znamená „vyklepaný, tepaný vzor”. Táto textúra sa vytvára ručným vyklepaním čepele kladivom, čím na jej povrchu vzniknú malé jamky. Dizajn získal ocenenia Red Dot Award 2025 a German Design Award 2025.

Prečo si vybrať nôž KAI Shun Premier Tim Mälzer:

✅KAI patrí medzi najužšiu špičku moderných výrobcov japonských nožov
✅nôž je vyrobený za použitia najmodernejších technológií,
✅avšak stále si zachováva vysoký podiel ručnej práce skúsených remeselníkov,
✅kvalitná damašková oceľ (32 vrstiev), prémiové rezné jadro VG MAX,
✅extrémne ostrý, pravý japonský nôž.

Damašková čepeľ VG MAX

Čepele nožov zo série Shun Premier Tim Mälzer vás už na prvý pohľad očaria kovanou damaškovou oceľou s výrazným leskom.

Pre tradičné japonské nože je štandardom vrstvená oceľ, pri ktorej je rezné jadro (hagane) chránené bokmi z mäkšej ocele (jigane). Tento nôž nie je výnimkou.

Hagane z veľmi tvrdej ocele VG MAX je vložené medzi dva pláty damaškovej ocele s 32 vrstvami. Rezné jadro dodáva nožu excelentné rezné vlastnosti a vysokú ostrosť. Damašková oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a elegantný vzhľad. Čepeľ má obojstranný výbrus.

VG-Max je prémiová japonská oceľ, ktorá vychádza zo známej VG-10, ale ponúka niekoľko vylepšení. Je obohatená o vyšší obsah chrómu, uhlíka a vanádu, vďaka čomu je veľmi tvrdá (61 HRC) a oproti už aj tak veľmi kvalitnej VG-10 vydrží ešte dlhšie ostrá a má lepšiu odolnosť voči korózii.

Rukoväť z odolného dreva pakka

Prívetivý estetický dizajn podtrhuje elegantná rukoväť tmavohnedej farby z dreva pakka. Do dreva je pridaná vysokokvalitná živica, aby bol materiál obzvlášť odolný voči vlhkosti, zaistil lepšiu stabilitu a dlhú životnosť.

Vďaka svojmu symetrickému tvaru je rukoväť vhodná pre ľavákov aj pravákov. Integrovaný kovový bolster má ochrannú funkciu, ale taktiež zvyšuje stabilitu a rovnováhu pri krájaní. V prípade výročného noža nesmie chýbať na konci rukoväte symbol býka – značka Tima Mälzera.

Nôž je kompletne vyrobený v Japonsku.

Starostlivosť o nože

Krájanie s nožmi: odporúčame vám rezať na drevenej alebo plastovej doske určenej na krájanie. Nikdy nepoužívajte materiály ako sklo, kameň či žulu, ktoré môžu natrvalo poškodiť jemnú čepeľ nožov. Čepele nožov nie sú vhodné na rezanie kostí, vrátane rybích kostí či mrazených potravín.

Čistenie nožov: pred prvým použitím opláchnite nože v horúcej vode. Po každom ďalšom použití sa uistite, že ste nože riadne umyli s jemným čistiacim prostriedkom a osušili mäkkou utierkou. Pre vlastnú bezpečnosť utierajte nože vždy smerom od tela. Oplachovanie nožov ihneď po použití je nevyhnutné najmä pri práci s kyslými potravinami. Japonské nože nepatria do umývačky riadu. Na zachovanie dlhotrvajúcej ostrosti vždy umývajte iba ručne.

Skladovanie: pri skladovaní nožov dbajte na to, aby čepeľ neprichádzala do kontaktu s inými kovovými predmetmi. Mohlo by tak dôjsť k drobným poškodeniam alebo nechceným zafarbeniam kovov. Najlepším riešením je skladovanie nožov v blokoch alebo na magnetických stojanoch. V prípade, že plánujete nože skladovať v kuchynskej zásuvke, zaobstarajte si chrániče alebo puzdrá na čepele.

Starostlivosť o rukoväť: dbajte na to, aby rukoväte z dreva neostali vo vode príliš dlho. Na rukoväte môžete z času na čas použiť malé množstvo neutrálneho rastlinného alebo kaméliového oleja, ktoré dodávajú drevu prirodzenú žiarivosť.

Brúsenie: časom sa na nožoch objavia prvé známky opotrebovania v podobe zníženej ostrosti, aj preto je vhodné občas nože profesionálne prebrúsiť. Na zabezpečenie trvalej ostrosti výrobca odporúča používať výhradne tradičné brúsne kamene či kožu na obťahovanie. Nerobte si zbytočnú prácu s používaním ocieľok, ktoré sú na japonské nože KAI kvôli vysokému stupňu tvrdosti úplne nepoužiteľné.

Japonské nože KAI

kai_logo_ Spoločnosť KAI Corporation bola založená v roku 1908 v meste Seki, v ktorom sa začali v 13. storočí vyrábať prvé samurajské meče. V priebehu rokov sa stalo mesto Seki prominentným centrom výroby vysoko kvalitných nožov a čepelí. KAI je celosvetovo známa práve svojimi japonskými kuchynskými nožmi, ale aj iným príbuzným sortimentom vrátane príborov, stojanov na nože, dosiek na krájanie či brúsnych systémov. Značka spája tradičné japonské techniky a remeselnú zručnosť so súčasnými inováciami. Výsledkom sú nože vyrobené s najvyšším stupňom presnosti, ktoré spĺňajú požiadavky aj najnáročnejších kulinárskych nadšencov.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
EAN: 4260036145021
Druh kuchynského noža: Plátkovací nôž
Druh ocele: Damašková oceľ
Materiál čepele: VG-Max
Materiál rukoväte: Drevo
Farba rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 37,5 cm
Dĺžka čepele: 25,5 cm
Dĺžka rukoväte: 12 cm
Dĺžka čepele (od - do): nad 25 cm
Hmotnosť: 220 g
Tvrdosť čepele: 61 HRC
Výbrus: Plochý
Krajina pôvodu: Japonsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Spoločnosť KAI sa zameriava na predaj japonských nožov do kuchyne, ale aj iný sortiment ako stojany na nože, dosky na krájanie či brúsne systémy. Spoločnosť bola založená v roku 1908 v meste Seki, ktoré je známe výrobou samurajských mečov, vysokokvalitných nožov a čepelí. Značka KAI spája tradičné japonské techniky, remeselné postupy a súčasné inovácie.