Wüsthof Classic Kuchynský nôž na chlieb s dvojitým zúbkovaným ostrím 23 cm
Kód: 1040101123Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kuchynský nôž na chlieb s dvojitým zúbkovaním Wüsthof Classic 1040101123
Zúbkovaný nôž na chlieb Wüsthof Classic s dĺžkou čepele 23 cm je ideálny pomocník pre domácich kuchárov, ktorí hľadajú v rámci prémiovej značky Wüsthof zlatý stred medzi kvalitou a cenovou dostupnosťou. Séria ručne kovaných kuchynských nožov Classic Ikon s tradičnými prvkami a trojitým nitovaním, spája eleganciu, vysokú výkonnosť a odolnosť. Tradičný dizajn nožov zapadne do každej jednej kuchyne.
Nôž na chlieb sa vyznačuje špeciálnym zúbkovaným ostrím a dlhou čepeľou. Okrem chleba ho môžete samozrejme použiť aj na spracovanie iných tvrdých potravín. Pevná čepeľ vám obratne pokrája chrumkavý chlieb, obľúbené bagety, koláče a počas letných mesiacov aj šťavnaté melóny. Zabudnite na ranné zdĺhavé krájanie – zúbkované ostrie dokáže zaistiť perfektný rez bez zbytočného drvenia a trhania pečiva, ktoré je nočnou morou asi každého kuchára.
Syntetická odolná rukoväť
Na klasickú čiernu rukoväť je použitý syntetický plast polyoxymetylén (POM), vylepšený o zvýšenú odolnosť voči vyblednutiu a nechcenej zmene farby. Pri rukovätiach tohto typu oceníte najmä ich nenáročnú údržbu.
Ergonomické tvarovenie rukoväte zaisťuje pohodlnú manipuláciu a rovnováhu, ktorá prispieva k minimálnej únave rúk. Rukoväť zdobí malé logo symbolizujúce dizajn značky Wüsthof.
Nemecká nehrdzavejúca oceľ
Čepeľ je precízne vybrúsená z jedného kusu nehrdzavejúcej ocele X50CrMoV15, ktorá patrí k najpoužívanejším kuchynským oceliam, najmä u nemeckých výrobcov. Mnoho ľudí ich uprednostňuje pred inými oceľami práve pre ich odolnosť voči korózii a jednoduché brúsenie.
Dvojité zúbkované ostrie ostane na rozdiel od klasického jednoduchého ostria dlhšie ostré. Krájanie s takouto čepeľou vyžaduje menej úsilia a je vhodnejšia na presné a hladké rezy.
Nôž je vyrobený v nemeckom Solingene.
Starostlivosť: nože nikdy neumývajte v umývačke riadu. Umývajte iba ručne s jemným saponátom a ihneď osušte, aby ste predišli škvrnám od vody. Pravidelne brúste čepeľ pomocou brúsky alebo brúsneho kameňa. Na krájanie sa odporúča používať vysokokvalitná doska a vyhnite sa rezaniu na tvrdých povrchoch.
Skladovanie: nože skladujte ideálne v bloku alebo v stojane na nože, snažte sa ich nemať voľne pohodené v zásuvke, pretože by sa mohli poškodiť pri kontakte s inými kuchynskými nástrojmi.
Kuchynské nože Wüsthof
Wüsthof patrí k renomovaným nemeckým výrobcom kvalitných kuchynských nožov. Nože sa vyznačujú precíznym spracovaním, ergonomickými rukoväťami, vysokou odolnosťou a dobrou dostupnosťou. Spoločnosť sa orientuje na výrobu rôznych sérií a typov nožov, ktoré sa odporúčajú nielen na domáce použitie, ale určite ich ocenia aj profesionálni kuchári. Wüsthof sídli v nemeckom Solingene, ktoré je vo svete vďaka masovej výrobe nožov známe aj ako mesto čepelí.
Dodatočné parametre
| Kategória: | Nože na chlieb |
|---|---|
| EAN: | 4002293104812 |
| Druh kuchynského noža: | Nôž na chlieb |
| Druh ocele: | Nerezová oceľ |
| Materiál čepele: | X50CrMoV15 |
| Materiál rukoväte: | Plast |
| Farba rukoväte: | Čierna |
| Celková dĺžka: | 34,2 cm |
| Dĺžka čepele: | 23 cm |
| Dĺžka čepele (od - do): | 20,00 - 24,99 cm |
| Šírka čepele: | 3,1 cm |
| Tvrdosť čepele: | 58 HRC |
| Výbrus: | Plochý |
| Krajina pôvodu: | Nemecko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Wüsthof je rodinná firma so sídlom v nemeckom Solingene. Jej začiatky siahajú až do roku 1814. Spoločnosť sa špecializuje predovšetkým na kované kuchynské nože, ktoré sa vyznačujú precíznym spracovaním, ergonomickými rukoväťami, vysokou odolnosťou a dobrou dostupnosťou. Výrobky Wüsthof sa predávajú vo viac ako 80 krajinách sveta.
Koncom 19. storočia firma expandovala do Spojených štátov, ale zamerala sa najmä na zdokonaľovanie kuchynských nožov pre domáce aj profesionálne prostredie. Už vtedy vznikla ich ikonická séria nožov Classic, ktorá je odvtedy nepretržite ich najpredávanejšou sériou vôbec.
Nože sú kované z nerezovej ocele X50CrMoV15, ktorá patrí k najpoužívanejším kuchynským oceliam, najmä u nemeckých výrobcov. Nože ostria pomocou laseru, ktorý zabezpečuje, že každý nôž má od samého začiatku bezchybnú ostrú čepeľ.
