Kuchynský nôž Dellinger Manmosu Professional Santoku Damascus 18 cm

Kód: SXLK-H109
€174 €145 bez DPH
Skladom (>2 ks)
Môžeme doručiť do:
30.4.2024
Možnosti doručenia

Všestranný nôž Dellinger Manmosu Professional Santoku Damascus z japonskej ocele s dĺžkou ostria 18 cm môžete použiť na krájanie všetkých druhov surovín. Bude vašim spoločníkom pri práci s mäsom, rybami, zeleninou i ovocím. Jeho skutočná sila sa vám v plnom rozsahu ukáže pri krájaní cibule, pretože extrémna ostrosť čepele zaistí minimálny únik tekutiny a vaše pokrmy si zachovajú šťavnatosť a plno vitamínov. V Japonsku sa hovorí, že nôž Santoku splní všetky vaše želania. Samotné slovo „santoku“ v preklade znamená „tri cnosti/použitia“, čo dostatočne vystihuje univerzálnosť tohto štýlu noža. Čepeľ už na prvý pohľad pôsobí kratšie oproti tradičným kuchárskym nožom a má výrazne odlišnú geometriu. Slovom Santoku sa tiež zvykne často označovať spojenie šéfkuchárskeho noža s japonským typom Nakiri, takže pri práci môžete využiť vlastnosti oboch. Spríjemnite si varenie a okúste nový zážitok s kuchynskými nožmi značky Dellinger.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Kuchynský damaškový nôž Dellinger Manmosu Professional Santoku Damascus.

Všestranný nôž Dellinger Manmosu Professional Santoku Damascus z japonskej ocele s dĺžkou ostria 18 cm môžete použiť na krájanie všetkých druhov surovín. Bude vašim spoločníkom pri práci s mäsom, rybami, zeleninou i ovocím. Jeho skutočná sila sa vám v plnom rozsahu ukáže pri krájaní cibule, pretože extrémna ostrosť čepele zaistí minimálny únik tekutiny a vaše pokrmy si zachovajú šťavnatosť a plno vitamínov. V Japonsku sa hovorí, že nôž Santoku splní všetky vaše želania. Samotné slovo „santoku“ v preklade znamená „tri cnosti/použitia“, čo dostatočne vystihuje univerzálnosť tohto štýlu noža. Čepeľ už na prvý pohľad pôsobí kratšie oproti tradičným kuchárskym nožom a má výrazne odlišnú geometriu. Slovom Santoku sa tiež zvykne často označovať spojenie šéfkuchárskeho noža s japonským typom Nakiri, takže pri práci môžete využiť vlastnosti oboch. Spríjemnite si varenie a okúste nový zážitok s kuchynskými nožmi značky Dellinger.

Kombinácia dlhej čepele a pevnej rukoväte vám poskytne tú najlepšiu kontrolu pri rezaní a krájaní. Japonský štýl a použitie damaškovej ocele dodáva nožu jedinečný a nenapodobniteľný vzhľad. Z tohto dôvodu sa môže každý výrobok líšiť, čo však dodáva každému kúsku istú dávku originality. Nože sú doručené v detailnom spracovaní a rovnakej kvalite.

Použité rezné jadro je vyrobené z kvalitnej ocele VG-10, ktorá je veľmi dobre chránená voči korózii. Samotná oceľ pochádza z Japonska a medzi jej charakteristické vlastnosti patrí extrémna ostrosť a zároveň tvrdosť s hodnotami 61 – 63 HRC. Jadro z ocele si zachováva vysokú kvalitu práve vďaka tomu, že je vložené medzi 66 vrstiev dvoch damaškových ocelí, ktoré zaisťujú mimoriadnu odolnosť a húževnatosť. Dokonale vyváženú a zúženú čepeľ tohto kuchynského noža si istotne zamilujete, pretože minimalizuje akékoľvek trenie pri rezaní a zabraňuje priliepaniu krájaného jedla k čepeli.

Rukoväť noža je vyrobená z prírodného dreva „Desert Iron“, obohatená o vzácnu fosíliu z mamutieho zubu. Uchopenie noža bude pre vás vždy maximálne pohodlné, práve vďaka ergonomickému tvaru. Špecifický tvar vám môže pripomínať ázijský typ nožov. Trojité nitovanie dodáva nástroju dokonalú pevnosť, stabilitu a bezchybné spojenie damaškového ostria k rukoväti.

Rozmery: celková dĺžka 32 cm a váha 250 g.

Údržba a čistenie: každý jeden nôž si zaslúži osobitnú starostlivosť. Nože z damaškovej ocele nikdy neumývajte v umývačke riadu. Umyte iba ručne a ihneď osušte. Príležitostne nezabudnite natrieť olejom. Pri kontakte noža s niektorými agresívnejšími prvkami, by sa mohla na čepeli objaviť korózia materiálu. Každopádne nehrdzavie ostrie noža, ale práve prichytené čiastočky. Nože z japonskej ocele v žiadnom prípade nepoužívajte na krájanie tvrdých a zmrazených potravín. Mohlo by dôjsť k zlomeniu ostria, prípadne vylomeniu niektorej časti. Nôž nikdy nepoužívajte ako páčidlo a vyhnite sa akémukoľvek ohýbaniu či nárazom ostria.

Ostrenie noža: pre ostrenie noža z damaškovej ocele japonského typu VG10 odporúčame používať diamantové alebo vodné brúsne kamene. Pokiaľ by ste si neboli istí svojimi ostriacimi zručnosťami, určite sa radšej obráťte na profesionálov. Škody vzniknuté pri neodbornom brúsení sú nezvratné.

Výhody produktu:

✅kvalitná damašková oceľ,
✅rezné jadro VG-10,
✅extrémna ostrosť,
✅tvrdosť materiálu,
✅japonský dizajn.

Nože Dellinger

Výrobca Dellinger Cutlery vznikol spojením jednotlivcov, ktorých spája vášeň a láska k nožom. Hlavnými hodnotami značky sú funkčnosť a jedinečnosť každého výrobku. V ich ponuke nájdete kúsky s kreatívnymi a zaujímavými dizajnami.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Santoku
Kategória dĺžky čepele: 15,00 - 19,99 cm
Druh ocele: Damašková oceľ
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 32 cm
Dĺžka čepele: 18 cm
Dĺžka rukoväte: 13 cm
Hrúbka čepele: 2,3 mm
Hmotnosť: 250 g
Tvrdosť čepele: 61 - 63 HRC
Výbrus: Plochý

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Za značkou Dellinger stojí skupina ľudí, ktorých spája vášeň k nožom a snaha odlíšiť sa. Okrem výroby klasických nožov sa zameriavajú aj na predaj iných rezných nástrojov a rôzneho príslušenstva. Značke záleží najmä na funkčnosti a jedinečnosti každého výrobku. V ponuke nájdete kúsky s kreatívnymi a zaujímavými dizajnmi. To môže zahŕňať unikátne tvarovanie, zdobenie alebo inovatívne riešenia, ktoré odlišujú ich nože od ostatných na trhu. Nástroje od značky Dellinger prilákajú všetkých, ktorí túžia po praktických, ale aj esteticky príťažlivých kúskoch.