Kuchynský nôž Tojiro Shippu Damascus Petty FD-591 na zeleninu 9 cm

Kód: FD-591
€90 €75 bez DPH
Skladom (2 ks)
Môžeme doručiť do:
30.4.2024
Možnosti doručenia

Tojiro Shippu FD-591 je japonský damaškový kuchynský nôž na krájanie zeleniny, s čepeľou dĺžky 9 cm. Čepeľ je vyrobená z damaškovej ocele s jadrom VG-10.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2% po registrácií.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Japonský kuchynský nôž Tojiro Shippu Petty FD-591 na zeleninu

Tojiro Shippu Petty FD-591 je japonský kuchynský nôž na krájanie zeleniny, s čepeľou dĺžky 9 cm. Na čepeľ noža bola použitá damašková oceľ, ktorá má 62 vrstiev s VG-10 jadrom z nerezovej ocele. Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je veľmi príjemná na dotyk. Rúčka je zakončená prstencom z byvolieho rohu. Kuchynský nôž s krátkou čepeľou pre rýchle a efektívne čistenie ovocia a zeleniny. Nože Tojiro ponúkajú vynikajúce rezné vlastnosti, práve vďaka prvotriednym japonským materiálom a dôrazu na kvalitu výroby. Okrem prémiovej kvality majú nože Tojiro Shippu elegantný a luxusný vzhľad. Nože sa zaručene stanú ozdobou vašej kuchyne a navyše si spríjemníte varenie.

Nôž má rukoväť z dreva magnólie v tvare D, ktorá je veľmi príjemná na dotyk. Rúčka je zakončená prstencom z byvolieho rohu. Čepeľ dĺžky 9 cm je vyrobená zo špeciálnej vrstvenej ocele s obojstranným výbrusom. Stredná vrstva (jadro) z nerezovej ocele VG-10 je z bokov chránená damaškovou oceľou. Oceľ VG10 je veľmi tvrdá a dodáva nožu excelentné rezné vlastnosti a vysokú ostrosť. Tvrdosť dosahuje až 61 HRC. Damašková oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť. Nože s nerezovým jadrom nevyžadujú takú precíznu starostlivosť ako nože z uhlíkovej ocele. Takáto vrstvená oceľ je typická pre tradičné japonské nože. 

Využitie: Kuchynský nôž s krátkou čepeľou pre rýchle a efektívne čistenie zeleniny i ovocia.

Údržba: Odporúčame jemné ručné umývanie vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu. Po použití je potrebné nôž umyť a utrieť do sucha. Hoci oceľ VG-10 je nerezová oceľ, je mierne náchylná na bodovú koróziu, preto je vhodné udržiavať nože z VG-10 v suchu a čistote a občas je vhodné čepeľ ošetriť olejom aby sa pridišlo bodovej korózií. Na ošetrenie odporúčame kaméliový olej.

Nože Tojiro

Japonské kuchynské nože Tojiro.Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Druh kuchynského noža: Nôž na zeleninu a ovocie
Kategória dĺžky čepele: 9,00 - 9,99 cm
Druh ocele: Damašková oceľ
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 20 cm
Dĺžka čepele: 9 cm
Hmotnosť: 65 g
Tvrdosť čepele: 61 HRC
Krajina pôvodu: Japonsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Japonské kuchynské nože Tojiro.Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku. 

Tojiro vyrába kuchynské nože z tradičných japonských materiálov ako je drevo magnólie alebo gaštanu a používa originálnu japonskú vrstvenú oceľ. Táto oceľ je vyrábaná rovnakým spôsobom aký sa používa pri výrobe tradičných japonských mečov katana z ocele Tamahagane. Jadro tejto vrstvenej ocele je vyrobené z veľmi tvrdej ocele ako Shirogami (White paper steel), Aogami (Blue Paper Steel) alebo VG-10. Toto tvrdé jadro je z bokov chránené mäkšou oceľou. Tvrdé jadro dodáva čepeli excelentné rezné vlastnosti a možnosť brúsenia na vysokú ostrosť. Mäkká oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a uľahčuje brúsenie. Takáto vrstvená oceľ je typická pre japonské nože. Keďže sa jedná o uhlíkovú oceľ, čepeľ si vyžaduje pravidelnú starostlivosť, aby sa zabránilo korózií. Odmenou za pravidelnú starostlivosť vám bude krásny, funkčný a originálny nôž na celý život.