Japonské nože Dellinger

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, Böker, Opinel alebo Victorinox.

Radenie produktov

28 položiek celkom

Výpis produktov

Dellinger Carbon Fiber Octagon Sakimaru Gyuto XZ PM80 XWD CF 01
Novinka
€120

Kuchynský nôž typu Sakimaru Gyuto z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 21,5 cm, celková dĺžka 36 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-XWD-CF
Dellinger Carbon Fiber Octagon Utility XZ PM80 WY CF 01
Novinka
€81

Malý univerzálny kuchynský nôž z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 14 cm, celková dĺžka 27 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-WY-CF
Dellinger Samurai K HP4 1
€110

Extrémne ostrý nôž v japonskom prevedení Dellinger Samurai Nakiri s dĺžkou ostria 16,5 cm sa vo vašej kuchyni zhostí sekania najrôznejších druhov zeleniny. Tvarom vám možno bude...

Kód: K-HP4
Dellinger Carbon Fiber Octagon na chlieb XZ PM80 MB CF 01
Novinka
€106

Kuchynský nôž na chlieb a pečivo z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 21,5 cm, celková dĺžka 37 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-MB-CF
Dellinger Carbon Fiber Octagon Paring XZ PM80 SG CF 01
Novinka
€78

Malý kuchynský nôž na zeleninu z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 10,5 cm, celková dĺžka 24 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-SG-CF
Dellinger Carbon Fragment K H139CH 1
€124

Mimoriadne ostrý nôž z damaškovej ocele Dellinger Carbon Fragment Gyuto s dĺžkou ostria 20 cm zvládne krájanie najrôznejších druhov materiálov. Používať ho budete môcť prakticky...

Kód: K-H139CH
Dellinger Carbon Fragment K H137P 1
€67

Mimoriadne ostrý nôž z damaškovej ocele Dellinger Carbon Fragment Petty s dĺžkou ostria 11 cm je perfektný pomocník pri krájaní, rezaní a čistení surovín. Pevná čepeľ je...

Kód: K-H137P
Dellinger Okami K HAUS7NA 1
€82

Mimoriadne ostrý nôž Dellinger Okami Nakiri z japonskej ocele s dĺžkou ostria 17 cm vhodný na sekanie všetkých druhov zeleniny. Tvarom vám zrejme bude pripomínať sekáč na mäso –...

Kód: K-HAUS7NA
Dellinger Okami K HAUS7 1
€82

Mimoriadne ostrý nôž Dellinger Okami Santoku z japonskej ocele s dĺžkou ostria 18 cm vhodný na krájanie všetkých druhov surovín vo vašej domácnosti. Využijete ho pri práci s...

Kód: K-HAUS7
Dellinger Resin Future Blue Kiritsuke K H164 1
€107

Kuchynský nôž typu Kiritsuke z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 20,5 cm.

Kód: K-H164
Dellinger Resin Future Red K H165 1
€130

Kuchynský nôž typu Kiritsuke z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 20,5 cm.

Kód: K-H165
Dellinger Resin Future Red Santoku K H191 1
€123

Kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 17 cm.

Kód: K-H191
Dellinger Samurai SXLK HP7C 1
Akcia
€125 –15 %
€106

Mimoriadne ostrý nôž v japonskom prevedení Dellinger Samurai Santoku Cullens s dĺžkou ostria 17 cm hravo zvládne krájanie najrôznejších materiálov. Nôž bude vašim obľúbeným...

Kód: SXLK-HP7C
Dellinger Carbon Fiber Octagon Gyuto XZ PM80 CS CF 01
Novinka
€114

Kuchynský nôž typu Gyuto z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 21,5 cm, celková dĺžka 36,5 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-CS-CF
Dellinger Carbon Fiber Octagon Kiritsuke Gyuto XZ PM80 QFD CF 01
Novinka
€114

Kuchynský nôž typu Kiritsuke Gyuto z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 21,5 cm, celková dĺžka 36,5 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-QFD-CF
Dellinger Carbon Fiber Octagon ko Santoku XZ PM80 5.5RS CF 01
Novinka
€82

Malý kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 14 cm, celková dĺžka 27,5 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-5.5RS-CF
Dellinger Carbon Fiber Octagon Santoku XZ PM80 RS CF 01
Novinka
€110

Kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 18,5 cm, celková dĺžka 33,5 cm. Osemuholníková rukoväť z uhlíkového vlákna a G10.

Kód: XZ-PM80-RS-CF
Dellinger Longevity Damascus Edition Gyuto Chef Kiritsuke XZ B27RW8 FS 1
Novinka
€82

Univerzálny kuchynský nôž z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 21,5 cm, celková dĺžka 34,5 cm. Rukoväť z dreva platanu.

Kód: XZ-B27RW8-FS
Dellinger Longevity Damascus Edition Petty XZ B27RW5 FS 1
Novinka
€49

Univerzálny kuchynský nôž typu Petty z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 13 cm, celková dĺžka 23 cm. Rukoväť z dreva platanu.

Kód: XZ-B27RW5-FS
Dellinger Longevity Damascus Edition Santoku XZ B27RW7 FS 01
Novinka
€74

Kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele s jadrom z ocele VG-10. Dĺžka čepele 18 cm, celková dĺžka 31,5 cm. Rukoväť z dreva platanu.

Kód: XZ-B27RW7-FS
Dellinger Manmosu Professional SXLK H109 1
€147

Všestranný nôž Dellinger Manmosu Professional Santoku Damascus z japonskej ocele s dĺžkou ostria 18 cm môžete použiť na krájanie všetkých druhov surovín. Bude vašim spoločníkom...

Kód: SXLK-H109
Dellinger Okami K HAUS8K 1
€91

Extrémne ostrý nôž Dellinger Okami Kiritsuke Chef z japonskej nerezovej ocele s dĺžkou ostria 19,5 cm sa môže pochváliť svojim všestranným využitím. Čepeľ je zúžená do špičky...

Kód: K-HAUS8K
Dellinger Resin Future Blue Santoku K H189 1
€121

Kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 17 cm.

Kód: K-H189
Dellinger XZ X01 CS RW Rosewood Gyuto Damascus 21 cm 1
Novinka
€119

Extrémne ostrý nôž Dellinger Rosewood Gyuto Damascus z japonskej ocele s dĺžkou ostria 21 cm hravo zvládne krájanie všetkých druhov materiálov. Používať ho budete môcť prakticky...

Kód: XZ-X01-CS-RW

Ovládacie prvky výpisu

28 položiek celkom

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.