Kuchynský nôž Samura Harakiri Filetovací
Kód: SHR-0048BSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Kuchynské nože Samura zo série Harakiri prinášajú kombináciu tenkej čepele z japonskej ocele a praktickej rukoväte z ABS plastu. Sú ľahké a ponúkajú veľmi dobrý pomer kvality, dizajnu a ceny.
Nôž má rukoväť z ABS plastu, ktorý má vysokú odolnosť voči opotrebeniu, vlhkosti a je veľmi pevný.
Čepeľ z jedného kusu japonskej nerezovej ocele AUS-8 s hladkým ostrím je dlhá 21,8 cm. Oceľ AUS-8 je v porovnaní s bežnými kuchynskými nožmi oveľa odolnejšia a lepšie drží ostrie. Takisto sa pomerne jednoducho dá nabrúsiť na vysokú ostrosť.
Využitie: tento nôž je vďaka úzkej a ohybnej čepeli určený na efektívnu prácu pri spracovaní rýb a filetovanie.
Údržba: Odporúčame ručné umývanie so saponátom vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu.
Nože Samura
Samura je moderný výrobca kuchynských nožov japonského typu, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože.
Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.
Dodatočné parametre
Kategória: | Filetovacie nože |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Filetovací nôž |
Dĺžka čepele (od - do): | 20,00 - 24,99 cm |
Druh ocele: | Nerezová oceľ |
Materiál čepele: | AUS-8 |
Materiál rukoväte: | Plast |
Dĺžka čepele: | 21,8 cm |
Tvrdosť čepele: | 59 HRC |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Samura je moderný výrobca kuchynských nožov japonského typu, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože.
Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.