Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože značiek Samura, Tojiro a zároveň nože typu santoku od mnohých svetových výrobcov ako Böker z nemeckého Solingenu, Opinel alebo Victorinox.

26 položiek celkom
Dellinger Kuchynsky Noz German Samurai XZ B13SC8 1
€38

Extrémne ostrý nôž Dellinger German Samurai Gyuto z nerezovej ocele s dĺžkou ostria 21 cm zvládne krájanie všetkých druhov materiálov vo vašej kuchyni. Používať ho budete môcť...

XZ-B13SC8
Dellinger Carbon Fragment K H139CH 1
€131

Mimoriadne ostrý nôž z damaškovej ocele Dellinger Carbon Fragment Gyuto s dĺžkou ostria 20 cm zvládne krájanie najrôznejších druhov materiálov. Používať ho budete môcť prakticky...

K-H139CH
Dellinger Sandal Wood Gyuto XZ B9S8 1
€34

Extrémne ostrý nôž v japonskom prevedení Dellinger Sandal Wood Gyuto Classic z nerezovej ocele s dĺžkou ostria 20 cm vhodný na krájanie všetkých druhov materiálov. Nájde si...

XZ-B9S8
Kuchynský nôž Samura Okinawa Gyuto
€72

Kuchynský nôž s 17 cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť tradičného vzhľadu z palisandrového dreva, zakončená čiernym bolstrom. Nôž typu gyuto je...

SO-0185
Seki Kanetsugu zuiun 9305 1
Novinka
€362

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Gyuto s 21 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

9305
Tojiro F 1115 1
€127

Tojiro Hammered F-1114 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 18 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je veľmi...

F-1114
Tojiro F 1116 1
€181

Tojiro Hammered F-1116 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - veľký kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 24 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je...

F-1116
Tojiro FD 594 1
€197

Tojiro Shippu FD-594 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - veľký kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 21 cm z damaškovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva...

FD-594
Tojiro FD 595 1
€251

Tojiro Shippu FD-595 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - veľký kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 24 cm z damaškovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva...

FD-595
Tojiro FD 596 1
€319

Tojiro Shippu FD-596 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - veľký kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 27 cm z damaškovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z dreva...

FD-596
Tojiro Zen Black FD 1565 1
€183

Tojiro Zen Black FD-1565 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - veľký kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 24 cm z vrstvenej nerezovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10. Rukoväť...

FD-1565
Tojiro FD 1595 1
€271

Tojiro Shippu Black FD-1595 je japonský kuchynský nôž typu Gyuto - veľký kuchársky nôž, s čepeľou dlhou 24 cm z damaškovej ocele s jadrom z nerezovej ocele VG-10. Rukoväť z...

FD-1595
Dellinger Kuchynsky Noz Rosewood Gyuto Damascus XZ B27RW8 1
€106

Extrémne ostrý nôž Dellinger Rosewood Gyuto Damascus z japonskej ocele s dĺžkou ostria 21,5 cm hravo zvládne krájanie všetkých druhov materiálov. Používať ho budete môcť...

XZ-B27RW8
Seki Kantesugu Zuiun Kiwami 9505 1
Novinka
€392

Exluzívny japonský damaškový nôž typu Gyuto s 21 cm čepeľou z práškovej ocele SPG2.

9505
Tojiro DP VG10 F 807 1
€124

Kuchynský nôž Tojiro DP VG-10 Gyuto s dĺžkou čepele 18 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10 a pevnou plastovou rukoväťou.

F-807
Tojiro DP VG10 Nakiri F 808 1
€135

Kuchynský nôž Tojiro DP VG-10 Gyuto s dĺžkou čepele 21 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10 a pevnou plastovou rukoväťou.

F-808
Tojiro DP VG10 Nakiri F 809 1
€174

Kuchynský nôž Tojiro DP VG-10 Gyuto s dĺžkou čepele 24 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10 a pevnou plastovou rukoväťou.

F-809
Tojiro DP VG10 Nakiri F 810 1
€217

Kuchynský nôž Tojiro DP VG-10 Gyuto s dĺžkou čepele 27 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10 a pevnou plastovou rukoväťou.

F-810
Hore
Ďalšie produkty

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.