Samura Kaiju Bolster Yanagiba kuchynský nôž

Kód: SKJ-0045B
€50 €40,65 bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
8.12.2025
Možnosti doručenia

Kuchynský nôž s 24 cm dlhou čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť z dreva pakawood je pevná a odolná voči vlhkosti. Nôž typu yanagiba je tradičný japonský tvar noža. Je ideálny na precízne krájanie tenkých plátkov, preto sa využíva aj pri práci s rybami a príprave sushi a sashimi.

Detailné informácie

Rýchla doprava
Rýchla doprava
Zásielky doručujeme do 2 pracovných dní.
Tovar skladom
Tovar skladom
Produkty máme okamžite dostupné vo vlastnom sklade.
Vernostné zľavy až do 10%
Vernostné zľavy až do 10%
Pre registrovaných zákazníkov. Okamžitá zľava 2 % po registrácii.
Záruka originality
Záruka originality
Nakupujeme priamo od výrobcov alebo oficiálnych distribútorov.

Podrobný popis

Nože Samura Kaiju sú kvalitné kuchynské nože, ktoré ponúkajú klasické tvary, rukoväť z odolného kompozitného materiálu pakkawood (spojenie dreva a epoxidových živíc) a čepele z japonskej nerezovej ocele AUS-8. Povrchová úprava čepele hammered steel pôsobí veľmi pútavo a zabezpečuje plynulé krájanie bez toho, aby sa krájané jedlo lepilo na nôž. Nová séria Bolster je vynovená o kovovú záštitu (bolster), teda časť spájajúcu čepeľ s rukoväťou. Zaisťuje čistotu a bráni usadzovaniu nečistôt. Takisto posilňuje nôž a predlžuje dobu jeho použitia.

Rukoväť z odolného kompozitného materiálu pakkawood (spojenie dreva a epoxidových živíc). Tento materiál spája výhody dreva a kompozitu, je odolný voči vlhkosti a "teplý" na dotyk.

Čepeľ z jedného kusu japonskej nerezovej ocele AUS-8 s hladkým ostrím je dlhá 24 cm. Povrchová úprava čepele typu hammered steel.

Využitie: tradičný japonský tvar noža. Je ideálny na precízne krájanie tenkých plátkov, preto sa využíva aj pri práci s rybami a príprave sushi a sashimi.

Údržba: Odporúčame ručné umývanie so saponátom vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu.

Nože Samura

Samura je moderný výrobca kuchynských nožov japonského typu, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože. 

Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
EAN: 4751029323590
Druh kuchynského noža: Yanagiba
Druh ocele: Nerezová oceľ
Materiál čepele: AUS-8
Materiál rukoväte: Drevo
Farba rukoväte: Drevo
Celková dĺžka: 36,9 cm
Dĺžka čepele: 24 cm
Dĺžka čepele (od - do): 20,00 - 24,99 cm
Hmotnosť: 171 g
Tvrdosť čepele: 59 HRC
Krajina pôvodu: Čína

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Samura je moderný výrobca kuchynských nožov japonského typu, ktorý v minulosti vyrábal nože v spolupráci so značkou Mcusta. Od roku 2010 vyrába Samura nože pod vlastnou značkou. Kuchynské nože Samura predstavujú spojenie japonských a európskych kuchynských nožov. Oproti tradičným japonským nožom, sú nože Samura vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a sú menej krehké, čím sa eliminuje možnosť vylamovania ostria. Zároveň však zachovávajú vynikajúce rezné vlastnosti typické pre japonské nože. 

Nože Samura sú vyrobené z kvalitných japonských nerezových ocelí s tvrdosťou 58-61 HRC. Výrobca používa ocele AUS-8, AUS-10, VG-10, prípadne damaškovú oceľ. Rukoväte sú taktiež vyrobené z prvotriednych materiálov ako G10, micarta, palisandrové drevo, prípadne ABS plast.