.png?66daf8e8)
.png?66daf8e2)
.png?66daf8ed)
.png?66daf8f3)
Podrobný popis
Japonský kuchynský nôž Tojiro Basic VG10 Nakiri 16,5 cm F-315
Tradičný kuchynský japonský nôž Tojiro Basic VG10 Nakiri predstavuje perfektnú kombináciu japonskej ocele, prvotriednych materiálov a elegantného dizajnu. Japonský nôž s dĺžkou čepele 16,5 cm je určený prevažne na sekanie zeleniny či šťavnatého ovocia. Vďaka tvaru čepele podobnému sekáču ho využijete aj pri prekladaní kúskov zeleniny priamo do hrnca. Pre maximálnu ostrosť je jadro čepele vyrobené z veľmi tvrdej japonskej nerezovej ocele VG-10, ktorá je vložená medzi 2 vrstvy chrómovej nerezovej ocele.
Rukoväť je z vrstvených drevených dýh a živice, tzv. pakkawood, ktoré majú vysokú odolnosť voči vlhkosti. Takéto rukoväte sú hygienické a mimoriadne vhodné do kuchynského prostredia.
Využitie: Nakiri je tradičný japonský tvar noža, ktorý je primárne určený na krájanie zeleniny. Je ideálny na rýchle a precízne krájanie a sekanie.
Údržba: odporúčame jemné ručné umývanie vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu. Po použití je potrebné nôž umyť a utrieť do sucha. Oceľ VG-10 je síce nerezová, ale aj napriek tomu môže byť mierne náchylná na bodovú koróziu, preto je vhodné udržiavať nože z VG-10 v suchu a čistote. Z času na čas je vhodné ošetriť čepeľ olejom, aby sa predišlo bodovej korózii. Na ošetrenie odporúčame kaméliový olej.
Nože Tojiro
Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.
Dodatočné parametre
EAN: | 4960375013158 |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Nakiri |
Druh ocele: | Nerezová oceľ |
Materiál čepele: | VG-10 |
Materiál rukoväte: | Drevo |
Celková dĺžka: | 29 cm |
Dĺžka čepele: | 16,5 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Hrúbka čepele: | 1,5 mm |
Šírka čepele: | 4,5 cm |
Hmotnosť: | 128 g |
Tvrdosť čepele: | 60-61 HRC |
Povrchová úprava čepele: | Satin |
Výbrus: | Konvexný |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Produkt nájdete v tejto kategórii
Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.
Tojiro vyrába kuchynské nože z tradičných japonských materiálov ako je drevo magnólie alebo gaštanu a používa originálnu japonskú vrstvenú oceľ. Táto oceľ je vyrábaná rovnakým spôsobom aký sa používa pri výrobe tradičných japonských mečov katana z ocele Tamahagane. Jadro tejto vrstvenej ocele je vyrobené z veľmi tvrdej ocele ako Shirogami (White paper steel), Aogami (Blue Paper Steel) alebo VG-10. Toto tvrdé jadro je z bokov chránené mäkšou oceľou. Tvrdé jadro dodáva čepeli excelentné rezné vlastnosti a možnosť brúsenia na vysokú ostrosť. Mäkká oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a uľahčuje brúsenie. Takáto vrstvená oceľ je typická pre japonské nože. Keďže sa jedná o uhlíkovú oceľ, čepeľ si vyžaduje pravidelnú starostlivosť, aby sa zabránilo korózií. Odmenou za pravidelnú starostlivosť vám bude krásny, funkčný a originálny nôž na celý život.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.