Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože od japonských výrobcov KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnohých svetových výrobcov ako Samura, Dellinger, F.Dick, Böker, Opinel alebo Victorinox.

58 položiek celkom
KAI Wasab Black 6715C
€53

Japonský nôž KAI Wasabi Black kuchársky z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 15 cm.

Kód: 6715C
Dick ProDynamic SantokuK 18cm 8544218k 1
€28,50

Kuchynský nôž typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej...

Kód: 8544218K
KAI Wasab Black 6720C
€60

Japonský nôž KAI Wasabi Black kuchársky z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 20 cm.

Kód: 6720C
KAI Wasab Black 6716S
€55

Japonský nôž KAI Wasabi Black Santoku z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Kód: 6716S
KAI Wasabi Black Series DM 0781 JP67
€259

Sada japonských nožov z nehrdzavejúcej ocele obsahuje 5 nožov + štýlové puzdro na uskladnenie nožov z edície KAI Wasabi Black.

Kód: DM-0781JP67
KAI Wasabi Black Series DM 0781 EU67
€259

Sada japonských nožov z nehrdzavejúcej ocele obsahuje 5 nožov + puzdro na uskladnenie nožov z edície KAI Wasabi Black.

Kód: DM-0781EU67
Dick ProDynamic Santoku 18cm 8544218 1
€23,60

Kuchynský nôž typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 17,8 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X55CrMo14 vysoko legovanej, nerezovej...

Kód: 8544218
kuchynsky noz boker forge santoku 03BO502 1 min
€63

Luxusný kuchynský nôž Böker z modelovej rady Forge, vyrobený v nemeckom Solingene. Čepeľ tvaru santoku dlhá 16 cm sa ideálne hodí na sekanie a krájanie. Má integrálnu...

Kód: 03BO502
Dellinger Resin Future Blue Kiritsuke K H164 1
€139

Kuchynský nôž typu Kiritsuke z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 20,5 cm.

Kód: K-H164
Dellinger Resin Future Blue Santoku K H189 1
€131

Kuchynský nôž typu Santoku z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 17 cm.

Kód: K-H189
Dellinger Resin Future Red K H165 1
€139

Kuchynský nôž typu Kiritsuke z damaškovej ocele a rukoväťou zo živice s dĺžkou čepele 20,5 cm.

Kód: K-H165
KAI Wasab Black 6723C
€70

Japonský nôž KAI Wasabi Black kuchársky z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 23 cm.

Kód: 6723C
KAI Wasab Black 6723B
€70

Japonský nôž na chlieb KAI Wasabi Black z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 23 cm.

Kód: 6723B
KAI Wasab Black 6716N
€55

Japonský nôž KAI Wasabi Black Nakiri z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 16,5 cm.

Kód: 6716N
KAI Wasab Black 6723L
€68

Japonský nôž KAI Wasabi Black plátkovací z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 23 cm.

Kód: 6723L
KAI Wasab Black 6715U
€50

Japonský nôž KAI Wasabi Black univerzálny z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 15 cm.

Kód: 6715U
KAI Wasab Black 6721Y
€53

Japonský nôž KAI Wasabi Black Yanagiba z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 21 cm.

Kód: 6721Y
Kuchynský nôž Samura Harakiri Nakiri čierny
€26,90

Kuchynský nôž s 17 cm čepeľou z kvalitnej japonskej nerezovej ocele AUS-8. Rukoväť čiernej farby z ABS plastu je pevná, odolná a príjemná na dotyk. Nôž typu nakiri je tradičný...

Kód: SHR-0043B
Tojiro DP VG10 Nakiri F 808 1
€146

Kuchynský nôž Tojiro DP VG-10 Gyuto s dĺžkou čepele 21 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10 a pevnou plastovou rukoväťou.

Kód: F-808
Tojiro DP VG10 F 795 1
€127

Kuchynský nôž Tojiro DP VG-10 Kiritsuke s dĺžkou čepele 16 cm z japonskej nerezovej ocele VG-10 a pevnou plastovou rukoväťou.

Kód: F-795
KAI Wasabi Black Series 67S 300
€149

Sada japonských nožov z nehrdzavejúcej ocele obsahuje 3 nože (univerzálny 10 cm, univerzálny 15 cm, nôž pre šéfkuchára) z edície KAI Wasabi Black.

Kód: 67S-300
8194218K Dick 1905 Santoku K
€109

Kuchynský nôž Dick 1905 typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X50CrMo15 vysoko legovanej,...

Kód: 8194218K
DICK REDSPIRITP santoku 8174218
€77

Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 17,8 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X50CrMo15 vysoko...

Kód: 8174218
DICK REDSPIRIT SantokuK 8174218K
€88

Kuchynský nôž Dick Red Spirit typu Santoku je stredne veľký nôž s čepeľou o dĺžke 18 cm, vhodný na spracovanie zeleniny a mäsa. Čepeľ noža je vyrobená z X50CrMo15 vysoko...

Kód: 8174218K
Hore
Ďalšie produkty

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.