Japonské nože

Japonské kuchynské nože sa výrazne odlišujú od klasických európskych nožov tvarom, konštrukciou a najmä reznými vlastnosťami. Japonské nože kombinujú extrémnu ostrosť, skvelé rezné vlastnosti, presnosť, jedinečný dizajn a kultúrne dedičstvo, ktoré privádzajú ku kuchynským pultom kuchárov z celého sveta. Nože japonského typu sa oproti nožom z Európy vyrábajú z tvrdšej ocele, vďaka čomu ostane čepeľ dlhšie ostrá. Na druhú stranu potrebujú omnoho jemnejšie zaobchádzanie a vyžadujú väčšiu starostlivosť.
Najbežnejším typom japonského noža je santoku, ktorý predstavuje klasický typ univerzálneho noža na všestranné využitie. Stále častejšie sa však môžete stretnúť aj s inými typmi japonských nožov, ako napríklad gyuto (šéfkuchárske nože), deba (filetovacie nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovocie), sujihiki (plátkovacie nože), usuba (nože na zeleninu), yanagiba (filetovacie nože) alebo kiritsuke (univerzálne nože).

V Knilande nájdete kvalitné japonské kuchynské nože značiek Samura, Tojiro a zároveň nože typu santoku od mnohých svetových výrobcov ako Böker z nemeckého Solingenu, Opinel alebo Victorinox.

43 položiek celkom
Kanetsune Seki KC 951 KC 951 Chef kuchársky
€47

Nôž šéfkuchára z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 18 cm. Celková dĺžka 30,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-951
Kanetsune Seki KC 952 KC 952 Santoku 1
€47

Santoku nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 16,5 cm. Celková dĺžka 29,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-952
Kanetsune Seki KC 955 KC 955 Sujihiki
€53

Sujihiki nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 21 cm. Celková dĺžka 34 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-955
Kanetsune Seki KC 953 1
€47

Japonský nôž Nakiri z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 16,5 cm. Celková dĺžka 29,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-953
Kanetsune Seki KC 954 KC 954 Petty 1
€36

Petty nôž kuchynský, z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 12 cm. Celková dĺžka 23,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-954
Kanetsune Seki KC 956 1
€36

Japonský nôž Ko-Deba z nerezovej ocele DSR-1K6. Čepeľ dlhá 10,5 cm. Celková dĺžka 21,5 cm. Rukoväť Pakkawood.

KC-956
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0150C
€83

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood kuchársky z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 15 cm.

MGR-0150C
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0225B
€100

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood na chlieb z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 22,5 cm.

MGR-0225B
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0100P
€63

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood na zeleninu z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 10 cm.

MGR-0100P
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0200L
€88

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood plátkovací z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 20 cm.

MGR-0200L
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0170S
€83

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood Santoku z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 17 cm.

MGR-0170S
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0150U
€68

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood univerzálny z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 15 cm.

MGR-0150U
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0165N
€93

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood Usuba z nerezovej ocele 1K6 s rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 17 cm.

MGR-0165U
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0210Y
€83

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba z nerezovej ocele 1K6 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 21 cm.

MGR-0210Y
KAI Seki Magoroku Red Wood MGR 0240Y
€93

Japonský nôž KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba z nerezovej ocele 1K6 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z červeného dreva pakka. Dĺžka čepele je 24 cm.

MGR-0240Y
KAI Wasab Black 6710D
€50

Japonský nôž KAI Wasabi Black Deba z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 10,5 cm.

6710D
KAI Wasab Black 6715D
€73

Japonský nôž KAI Wasabi Black Deba z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 15 cm.

6715D
KAI Wasab Black 6721D
€68

Japonský nôž KAI Wasabi Black Deba z nehrdzavejúcej ocele 1K6 s jednostranným výbrusom a rukoväťou z vodeodolného plastu. Dĺžka čepele je 21 cm.

6721D
Hore
Ďalšie produkty

Prečo si vybrať práve japonský kuchynský nôž?

Ostrosť: japonské nože sú známe svojou výnimočnou ostrosťou a presnými rezmi. Často sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele, ktorá umožňuje neuveriteľne jemné rezy. Krájanie bude nielen plynulejšie, ale aj efektívnejšie.

Presnosť: japonské nože sú zamerané na dosahovanie presných rezov, čo je kľúčové pre mnohé kulinárske techniky.

Tvrdosť čepele: pre mnohé japonské nože je kľúčová práve ich tvrdšia čepeľ, vďaka čomu sa zníži frekvencia brúsenia nožov. Túto vlastnosť oceníte najmä pri každodennom používaní nožov. V porovnaní s európskymi nožmi majú japonské nože zvyčajne tenšie a ľahšie čepele.

Rozmanitosť výberu: vybrať si zo širokej škály špecializovaných typov japonských nožov nebude žiadny problém. Každý nôž je navrhnutý pre špecifické úkony, napríklad japonský typ Gyuto môžete použiť na univerzálne úlohy v kuchyni, obľúbenú Debu na filetovanie rýb a Usubu na sekanie zeleniny.

Estetický dizajn: väčšina japonských nožov je nielen funkčných, ale navyše aj esteticky prevedených. Môžete si vybrať z elegantných, minimalistických alebo luxusných dizajnov.

Vyvážené rozloženie hmotnosti: japonské nože kladú dôraz na rovnováhu a pohodlný úchop počas celej doby používania, čo prispieva k ľahšiemu zaobchádzaniu a zníženiu únavy počas dlhšieho sú navrhnuté so zameraním na rovnováhu a poskytujú pohodlný pocit v ruke. Táto rovnováha prispieva k ľahkému použitiu a znižuje únavu pri dlhšom používaní.

Kultúrne dedičstvo: Japonsko je krajinou, ktorá si extrémne potrpí na svoje kulinárske dedičstvo a nožiarsky priemysel nie je žiadnou výnimkou. Spojenie tradícií, remeselných postupov a moderných inovácií robí z nožov klenot medzi ostrými nástrojmi. Výrobné postupy sú často odovzdávané z generácie na generáciu.