.png?66daf8e8)
.png?66daf8e2)
.png?66daf8ed)
.png?66daf8f3)
Podrobný popis
Japonský kuchynský nôž Tojiro Basic VG10 Gyuto 20 cm kuchársky F-317
Tradičný kuchynský japonský nôž Tojiro Basic VG10 Gyuto predstavuje perfektnú kombináciu japonskej ocele, prvotriednych materiálov a elegantného dizajnu. Japonský nôž s dĺžkou čepele 20 cm využijete na najrôznejšie druhy krájania, či už pôjde o čistenie zeleniny, rezanie rýb alebo porciovanie mäsa. Pre maximálnu ostrosť je jadro čepele vyrobené z veľmi tvrdej japonskej nerezovej ocele VG-10, ktorá je vložená medzi 2 vrstvy chrómovej nerezovej ocele.
Rukoväť je z vrstvených drevených dýh a živice, tzv. pakkawood, ktoré majú vysokú odolnosť voči vlhkosti. Takéto rukoväte sú hygienické a mimoriadne vhodné do kuchynského prostredia.
Využitie: Gyuto je kuchársky nôž so širokou čepeľou pre rýchle a efektívne krájanie mäsa, rýb a zeleniny.
Údržba: odporúčame jemné ručné umývanie vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu. Po použití je potrebné nôž umyť a utrieť do sucha. Oceľ VG-10 je síce nerezová, ale aj napriek tomu môže byť mierne náchylná na bodovú koróziu, preto je vhodné udržiavať nože z VG-10 v suchu a čistote. Z času na čas je vhodné ošetriť čepeľ olejom, aby sa predišlo bodovej korózii. Na ošetrenie odporúčame kaméliový olej.
Nože Tojiro
Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.
Dodatočné parametre
EAN: | 4960375013172 |
---|---|
Druh kuchynského noža: | Gyuto |
Druh ocele: | Nerezová oceľ |
Materiál čepele: | VG-10 |
Materiál rukoväte: | Drevo |
Celková dĺžka: | 32 cm |
Dĺžka čepele: | 20 cm |
Dĺžka čepele (od - do): | 20,00 - 24,99 cm |
Hrúbka čepele: | 1,6 mm |
Šírka čepele: | 4,5 cm |
Hmotnosť: | 135 g |
Tvrdosť čepele: | 60-61 HRC |
Povrchová úprava čepele: | Satin |
Výbrus: | Konvexný |
Krajina pôvodu: | Japonsko |
Produkt nájdete v tejto kategórii
Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.
Tojiro vyrába kuchynské nože z tradičných japonských materiálov ako je drevo magnólie alebo gaštanu a používa originálnu japonskú vrstvenú oceľ. Táto oceľ je vyrábaná rovnakým spôsobom aký sa používa pri výrobe tradičných japonských mečov katana z ocele Tamahagane. Jadro tejto vrstvenej ocele je vyrobené z veľmi tvrdej ocele ako Shirogami (White paper steel), Aogami (Blue Paper Steel) alebo VG-10. Toto tvrdé jadro je z bokov chránené mäkšou oceľou. Tvrdé jadro dodáva čepeli excelentné rezné vlastnosti a možnosť brúsenia na vysokú ostrosť. Mäkká oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť a uľahčuje brúsenie. Takáto vrstvená oceľ je typická pre japonské nože. Keďže sa jedná o uhlíkovú oceľ, čepeľ si vyžaduje pravidelnú starostlivosť, aby sa zabránilo korózií. Odmenou za pravidelnú starostlivosť vám bude krásny, funkčný a originálny nôž na celý život.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.