🎄Doručenie do Vianoc🎄 stále stíhame. Aktuálna doba doručenia 1 - 3 pracovné dni (platí pre všetkých prepravcov).

Blog, Strana 4

Výpis článkov

Top 5 kuchynských nožov v pomere cena/kvalita

U nás v Knilande sa zhodneme na tom, že v každej kuchyni by mal byť aspoň jeden poriadny nôž, na ktorý sa môžete vždy spoľahnúť. Ktorý je však pre vás ten najlepší, ak si máte vybrať iba jediný? Vybrali sme pre vás tipy s piatimi nožmi, ktoré vynikajú v pomere cena/kvalita a myslíme si, žeby nemali ...

Prandi: Sekery z Álp

Taliansky výrobca Prandi je známy výrobou vysoko kvalitných sekier, doplnkov pre sekery a iných rezných nástrojov. Prandi je na Slovensku pomerne neznámou značkou, avšak v Európe a vo svete ich sekery poznajú ľudia už viac ako 50 rokov. Samotnej výrobe rezných nástrojov sa venujú už od roku 1969. Ak...

Ako vybrať japonský kuchynský nôž?

Japonské nože sa tešia v posledných rokoch obrovskej obľube medzi profesionálmi, ale aj domácimi kuchármi. Kuchyne vašich známych sa začínajú stále častejšie plniť najrôznejšími druhmi japonských kuchynských nožov a vy sami možno už dlhšiu dobu rozmýšľate nad kúpou kvalitného japonského spoločníka? ...

Najlepšie malé sekery do batohu

Chystáte sa pobudnúť niekoľko dní v prírode a neviete sa rozhodnúť, ktorá sekera by vám mala robiť spoločníka v batohu? Väčšie univerzálne sekery sú síce na rúbanie väčšieho množstva polien najvhodnejšie, avšak na výlet v prírode neexistuje nič lepšie ako malá sekerka, ktorá je ľahko prenosná a dobr...

Ako používať kožu na obťahovanie noža s brúsnou pastou

Ak túžite po dokonale naostrených a lesklých nožoch, použitie kože na obťahovanie je skvelou možnosťou ako vyťažiť z brúsenia maximum. Koža vám pomôže vyladiť ostrie vášho noža do dokonalosti a prípadné použitie brúsnej pasty vám zaistí lesk. Existujú aj pasty s hrubším brúsnym účinkom, a práve tie ...

Ako si vybrať ocieľku?

Udržať si nôž v dobrej kondícii nemusí byť vôbec jednoduché. Neustále brúsenie vášmu nožu nielenže zbytočne uberá ostrie, ale navyše je často časovo náročné. S kvalitnou ocieľkou sa dokážete tomuto problému veľmi šikovne vyhnúť. Ak radi varíte a používate svoje nože často, ocieľka by nemala vo vašej...

Brúsne kamene na nože a ich rozdelenie

Na výrobu nožov sa používa oceľ s rôznymi vlastnosťami, čo znamená, že každý nôž si vyžaduje špecifické brúsenie pomocou vhodných kameňov. V tomto blogu vám predstavíme veľké rozdelenie brúsnych kameňov a naučíme vás, ktorý brúsny kameň na nože potrebujete, aby ste získali maximálny výkon. Existuje...

Typy rezbárskych dlát

Rezbárske dláto je špecializovaný nástroj používaný na tvarovanie dreva. Rezbár môže použiť silu svojich rúk alebo udierať do dláta kyjaničkou (rezbárske drevené kladivo). Dláta sú základným nástrojom pre rezbárov a používajú sa na vytváranie sôch, reliéfov, dekoratívnych diel, ale aj funkčných pred...

Drevo na vyrezávanie

Idete vyrezávať, no stratili ste sa v širokom výbere driev na vyrezávanie, alebo len neviete kde začať? Po prečítaní budete vedieť kde začať a ako postupovať pri výbere dreva. Vyrezávanie si vyžaduje správny materiál keďže nie každé drevo je vhodné na prácu s ručným rezbárskym náradím. Taktiež ...

Ovládacie prvky výpisu

71 položiek celkom